Nemzeti est Szegeden

2018. március 14-én, Szegeden a Csongrád Megyei Kormányhivatal dísztermében megemlékezést tartottak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából. A rendezvény keretein belül kerülnek évről-évre átadásra a megye elismerései, köztük a Csongrád Megye Díszpolgára cím,

melynek idei kitüntetettje Dr. Trócsányi László – jogtudós, egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora, Magyarország Igazságügyi Minisztere.

A rangos eseményre pincészetünk is meghívást kapott, így a vacsora mellé az Ungerbauer Családi Borászat borait kóstolhatták a vendégek, melyre 8 borból álló borsorral készültünk, amit igyekeztünk a menüvel harmóniába hozni. A Zöldveltelíni és a Kékfrankos Rozé mellett hatalmas sikert aratott a Kadarka borunk is, amely a Csongrádi termőtáj egyik legősibb fajtájából készült kiváló könnyed siller bor. Nem csupán a palack tartalma különleges, a Kadarka borunk címkéje is nemzeti színben pompázik.  Így került az Ungerbauer Csongrádi Kadarka a Családi Borászatunk kínálatának középpontjába a nemzeti ünnepen, Szegeden.