XXI. Nemzetközi Borverseny – Temerin 2018

Borászatunk ismét aktívan indította a 2018-as évet. Borainkat az év elején megmérettük a XXI. Nemzetközi Vince-napi Borversenyen Szerbiában.
Temerin városában nagy múlttal rendelkezik ez a borverseny, ahol évről-évre több száz bor bírálását végzi a nemzetközi szőlész, borász szakemberekből álló zsűri. 2018-ban rekordszámú, összesen 697 bormintát neveztek a versenyre.

A 80 fős szakmai zsűri 100 pontos bírálati rendszerrel értékelte a nevezett tételeket, ahol az Ungerbauer borok ismét méltó helyre kerültek. Arany éremmel jutalmazták a 2016-os évjáratú Cserszegi Fűszeres borunk.

Szintén arany minősítést kapott a 2013-as évjáratú Csongrádi Cabernet Franc borunk, mely megerősíti a gondolataink, miszerint az Alföldi homokon létrehozott pincékben is kiemelkedő eredménnyel érlelhetők a vörösborok.

 

Ezüst éremmel díjazták a Cserszegi Fűszeres 2017 és a Sauvignon Blanc 2017 borunk.

Hatalmas lendületet ad ebben a szőlőmetszési munkákkal teli zord időben egy ilyen eredményes szereplés. Továbbá megerősít abban, hogy érdemes küzdeni a homoki szőlőtermesztésért a mindennapokban, megteremtve ezáltal annak lehetőségét, hogy a 2018-ban nyíló web áruházunk virtuális polcaira kiváló minőségű borok kerülhessenek.